Safer Internet Program - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat programja az Elevenparkban

Játékos oktatás a biztonságos internetezésről gyerekeknek és felnőtteknek

Az Elevenparkba idén nyáron több alkalommal is ellátogatnak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes oktatói, hogy játékos feladataikkal felhívják a gyerekek és a felnőttek figyelmét is a biztonságos internetezés fontosságára.

A szülők megtudhatják, mi mindenre kell figyelniük, amikor kisgyermeküket böngészni hagyják az interneten. (pl.személyes adatok védelme, az online zaklatás, netikett és a webes identitás) Az oktatók több, 20 perces előadást/foglalkozást tartani a szülőknek.

A gyerekek pedig egy erre kifejlesztett társasjáték segítségével szereznek új ismereteket a helyes internetezési szokásokról.

A program a következő dátumokon és helyszíneken zajlik majd és 11:00 és 15:00 óra között:

  • 2018. augusztus 25. Reno Udvar
  • 2018. augusztus 26. Új Buda Center

A Safer Internet Program magyarországi konzorciumának tagja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990-ben alakult, 1998 óta kiemelten közhasznú szervezetként működik; célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása, valamint hatékony fellépés a gyermekvédelemmel és egyéb, fiatalkorúakkal kapcsolatos kérdésekben.

Az Európai Bizottság által indított Safer Internet Plus programban tudatosság-növelő központként a gyermekek, szülők, tanárok és döntéshozók felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Szeretné elérni, hogy az országban minél több internethasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak.

Ennek érdekében számos eszközzel hívja fel a társadalom figyelmét a biztonságos internethasználat fontosságára. Konferenciák, rendezvények, kampányok során tudatosítja a világháló veszélyeit és bemutatja elkerülésük hatékony és egyszerű eszközei. Szakemberei, trénerei ingyenes előadásokat, foglalkozásokat tartanak diákok, tanárok, szülők, szociális munkások stb. számára a biztonságos internet- és mobilhasználatról.

Honlap: www.gyermekmento.hu

Email: ngysz(at)gyermekmento.hu

JátszóParty laserpark budapest move your team kids klub - együtt értetek teo berki

Partnereink:

rauch PIATNIK t-com dm ikea picurradio burger king sixt borealis gyereksziget Metro Gyermekmentő SOS Gyermekfalu